Tali kasut.

00:36

Assalamualaikum...
Bonjour! 

Meh kita tengok seni mengikat tali kasut. Hehehe.. ternganga tengok ni...















Credit: Mr. Google.



Terus semangat nak p joging...sebab time tu je pakai kasut tali... hehehehe.... (^_^) Selamat mencuba!

Jusque là

Cuti-Cuti Malaysia Extreme Final Part. (Universal Studio Singapore)

21:00

Assalamualaikum...
Bonjour! 


Akhirnya sampai part yang terakhir. Phew! Penat tol. Cecewah. :p Sebenarnya trip ke USS ni sekadar nak ganti tempat kawan je. Sebelum ni memang ada dia tanya pasal ni. Tapi tak sangka lak date tu betul-betul lepas balik dari Johor hari tu ngn my sisss. Hohoho... Disebabkan kesian punya pasal aku pun terima dan redha je la p sana. Walaupun penat haritu belum habis lagi, baju pun tak berbasuh lagi. Huhuhu... Nak buek camno kan. Kawan punya pasal. Mak pun geleng kepala tengok aku kemas barang nak ke USS. Baru je balik dari Johor then, nak p USS. Jauh disudut hati ni rasa berat nak p sebab ada banyak masalah masa tu. Mungkin dengan percutian kali ni aku dapat release tension kot. Bagi aku, percutian kali ni aku p, mmg buatkan aku lebih positif dan masalah yang aku sedang hadapi tu pun dah selesai disebabkan aku p sana. Alhamdulillah. 

Back to the story, trip kali ni my friend join dengan satu agent travel and tour. Trip pegi dan balik ke USS RM470 untuk 3 hari 2 malam. Bermalam kat hotel Tropical Inn, Johor Bahru yang dekat dengan Central Square Johor tu. Oh, ni link company tu, Zamar Travel & Tour. Dorang ada sediakan percutian domestik and antarabangsa. Boleh la ushar2 web dorang k. Layanan dorang sangat la beshh. Ohh, kebetulan masa trip tu kami ada p dengan seorang pelakon baru, Amran Ismail. He is very down to earth person. Overall, Beshh la... Sangat2 la. :D 


Eceh..pose di awal pagi gitew...

From left : Kak Masyitah, Me and Kak Hakimah... Abaikan katil kami yang bersepah. Hahaha.

Me and my boyfren. Hoh. Perasan nokk!

Amran Ismail ni sangat friendly la. Tak terasa dia ni retiss... :p

Harus mengedik depan Globe ni... Abaikan gaya ku tu. Haha...

Berebut Abg Arab ni...

Haruss la edit2 ni. hahaha....






Abg Six Pack. Ouch...


Huh..tempat yang paling besh skli. Transformer terbaekk! Tak rugi u!




Confirm mumia ni geli dengan kami.

Masa ni mmg penat dan lapoo...huhu...




No paparazi pliss... ngee..


Opocot! Haha...masa datang tu sempat jumpa Dia... Thanks Jamal Omar.

 Barang kat sana agak mahal la jugak. Ye la kan 1 USD Singpore = RM2-50 duit Malaysia. Tukar duit RM200 je so dapat beli key chain je. Satu key chain pun dah dekat RM10. Huhuhu... Habis duit saya. Nak beli t-shirt tapi hrga RM60. Terkojut makk nengok. Overall, besh jugak. For me USS ni macam Paradise bagi kanak-kanak. Mesti terjerit2 melalak2 kalu budak kecik p sana. Hahaha. Harap for tis year, I nk p tempat yang boleh rileks2 dan yang paling penting, SHOPPING! Kalau masa tu i tak kahwin lagi la. Kalu masa tu i dah kahwin, i akan bercerita pasal PARIS plak.Aminn. Wahh..perasan punya pompuan. Dato mana nak bawak tu. Gila Perasan, nokk. Hahaha. Sekian!

Jusque là

Cuti-Cuti Malaysia Extreme Part 3. (Johor Darul Takzim)

19:11

Assalamualaikum...
Bonjour! 

Hoho... Bersambung lagi kita di entry ni pasal cuti-cuti Malaysia extreme part 3. Kali ni p Johor plak sebab sepupu aku kawen. Sambil menyelam minum ayaq la. Hahaha... Ikot perancangan asal nak p dengan kereta baru ku... Tapi apa kn daya kereta tu tak leh kuar lagi sebab no plat keta yang lambat sangat nak kuaq. Lagipun masa tu baru dapat lesen. *mata ke atas* ada hati nak drive jauh ke selatan. Jauh nokk. Last2 p naik bus dengan adik-adik ku. Aku namakan ni Percutian Anak Dara Sunti. Hoh..kelass nama percutian ni nokk... Hahaha... Ok...percutian kali ni dalam bulan November. P pun dalam 3 hari je. Kali ni excited p sana sebab p dengan Zana. Kami ni gila2 sket...Jom layan gambo~~


Berjaya jejak kaki kat Johor... Yeah!

Harus pose tak mandi pagi. Huahua...

Danga Bay~~

3 Dara Sunti~~






Otw nak resepsi sepupu...




From left : Zana, Mrs Azim, Mr Azim, My Daddy and me. Congrats Adik Ajim. :)

Haruslah bawak zana p jln2 jb...

Pose terbaru. Pose pejam mata. Huahua...



Pose masa nak balik umah... Bergaya dengan spek mata baru uolls.. Baru RM10 jerr kat Pandan. Hahaha...


Masa kat Johor, kami stay kat hotel bajet Desaru Penawar Inn kat Bandar Penawar. Harga untuk semalam RM90. Overall fasilities kat sana smua ok. Sangat memuaskan. Aku suggest sapa yang cari hotel bajet around Desaru. Sangat berpuas hati... Kepada 'org tu' terima kasih sudi bawak kami adik beradik jalan2 kat Johor walaupun masa tu kita sedang 'berkrisis'. Tapi kita boleh ketepikan masalah tu. Oh, walaupun masa tu dia sibuk dengan kenduri kat rumah dia tapi sanggup melayan kami yang kelam kabut ni. Terima kasih ye Encik Md Shahiran Abu Bakar a.k.a Si Tonggek. Hahaha... :D Ok, sekian saja Cuti-Cuti Malaysia Extreme Part 3. 

Jusque là


My Instagram