Lukenabeb.

21:21

Assalamualaikum...
Bonjour! 


Hai. Entry kali ni pasal menyambut parti Farewell kawan sekerja ku yang sorang ni, Min, sebab menyambung pelajaran ke UITM. Selain tu jugak, nak buat sambutan untuk birthday dia yang kebetulan jatuh mggu tu jugak.  Macam2 la rancangan kami nak sambut dengan dia. Kebetulan yang join pun geng-geng bujang. (Bukan diskriminasi ye.) Let the picture talkss...

Kak Bedah, Kak Timah dan Kak Tipahh.

Saje je besor kan gambo ni. Kot tak nampak Birthday Boy tu...


Opocot Kak Tipah!

Sesi melantak....



Cukup korum... Hihi


Pas abis makan semua, kami semua bergerak ke tempat boling. Depa teringin nak main boling. Aku je yg tak hingin. Huhu... Kat tempat boling adalah sesi untuk bagi hadiah untuk Birthday Boy. Nasib baik kat tempat boling ada tempat2 yang boleh rileks. Apalagi...

Sesi sign di atas kad birthday buatan sendiri. Hehe...

Birthday Boy dipaksa tutup mata.

Hadiah dari Kak Bedah Dan Kak Timah

Hadiah dari Abg Ben. Eee..gedik.

Antara hadiah yg diterima. Aku je tak bagi. huhu...


Kad buatan sendiri hasil kerja tangan Abg Rodzi. Tempahan dibuka. Ngeee... :p

Mata masih ditutup.

Cakk!



Sesi gediks.

Lagi....

Dan lagi....
Pas sesi bagi hadiah, apa lagi masing2 nak beradu kekuatan dengan main boling. Cuma aku je meronda sorang kat Prangin Mall tu. Apa lagi kerja aku kalu bukan shopping.

Abaikan redeye haku...huhu...

Ben nganga tgk min.
Eh, mat bangla pon sibuk interprem gak. hahaha...
Seperti biasa, yang menang ofcoz la si Birthday Boy tu. Haa..kata depa saja bagi cann ja. Hahaha.... Eksyen noh Min. Nanti sat gi kena LUKENABEB. Hahahahaha....(Gelak Syaiton). Baik punya jalan kat car park kononnya nak nghantor dia p kat kereta. Padahal dia tak tau bala dok tunggu kat belakang. Baik dah planning kononnya time tu aku nk bg hadiah secara personally... Nak taw hadiah yang aku kasi? Jeng...jeng...jeng...

Lukenabeb!!



Huhu...dah macam atok2 je. Muahahahaha...



Taraaa...ni la hadiah dari ku. Tshirt polo wana pink.

Wat to do? kena pakai jugak la kan. kihkih...


Motip Kak Timah pose begini nak nampak kuruih.. puiiii.
Sekian saja. Berakhir hari-hari Min bersama kami. Sekarang pun dia dah selamat belajar kat UITM. Semoga dia suksess menuju kejayaan. InsyaAllah. Bila teringat balik terasa bersalah pulak buat camtu. Tapi, xpe la. Nanti kat UITM lagi teruk dia kena. Ni macam Teaser jerrr. Kihkihkih.. :D

Jusque là

Mes Collègues Super Duper

20:59

Assalamualaikum...
Bonjour! 

Tersebutlah kisah 5 orang rakan sekerja yang sempoi dan sporting dan yang paling utama BUJANG. Kisah si 3 anak dara pingitan dan 2 si teruna yang tak berapa pingitan sangat kenn... Introducing...

Nor Shuhada a.k.a Kak Bedah

Mohd Biyamin a.k.a Ben

Nur Adila a.k.a Kak Timah


Muhd Muhaimin a.k.a Min

Me a.k.a Kak Tipahhh
Tak dapat dinafikan kat opis ramai kawan yang rapat lagi, tapi ramai jugak yang dah kawin. Bila cita bab kawin, pregnant, beranak, masalah rumah tangga... aku mcm pfftt.... err...ternganga jugak la. Tapi bila ada kawan yang sestatus ni quite selesa jugak la... (Owh, ni bukan diskriminasi status ye. Harap maklum.) Kalau nak p minum pagi, berderet budak-budak ni p serbu kedai mamak. Tak kira la nak p makan apapun, tetap berderet. Hihi... Hanya Kak Kipah dengan Kak Bedah je yang tetap. The rest tu sambilan saja. So, kawan datang dan kawan pergi. Ben dengan Kak Timah baru sambung kontrak tapi Si Min tu dah tamat kontrak. Dan sekarang dia further study ke UITM. :(  So, sekarang Ben je la jejaka rebutan dalam group ni. (Rebutan la sangat. Mata Ke Atas.) 





Apabila sifat sebenar terbongkar mmg la camni. (Sambil mengeleng kepala. Ish2..)










Gambo kontroversi gtew... hihi

Sangat best dapat kawan yang awesome! Harap kalau dapat kawan-kawn baru yang lain nk la sesempoi camni. Kawan yang kita boleh borak everything and anything in our life. Hopefully! Dan untuk persahabatan yang ni, harap berkekalan sampai la bila-bila. Eventhough kita dah pun berkahwin and membawa haluan masing-masing. I Love Uolls SO SO SO SO Much! (Minta maaf kalau terganggu dengan gambar 5 ke atas tu. Tetiba perangai berubah bila nk bergambo. Hehe) 

Jusque là

My Instagram